A három nővér konyhája

Tejszínes túrótorta

KépEz a torta nem éppen az olcsó árkategóriájáról híres, ráadásul nagyon gyorsan elfogy (legalábbis nálunk) de egyszer-egyszer érdemes elkészíteni, mert nagyon finom és könnyű, ugyanis a tejszínhab és a felvert tojásfehérje jól lazítja a túrós tölteléket.

A tésztához:

  • 15 dkg liszt,
  • fél csapott teáskanál sütőpor
  • 7 dkg cukor
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

 A lisztet egy keverőtálba szitálom, hozzáadom a sütőport. a cukrot, vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojást és a puha vajat. Jól összegyúrom. Ha nagyon ragad a vaj miatt, érdemes egy kicsit a hűtőbe betenni, hogy a vaj megdermedjen. 2/3-ad részét én egy 26 cm-es kapcsos tortaforma kikent aljára kinyújtom. A maradék tésztába 1 evőkanál lisztet belegyúrok, hengerré formázom a tészta koré teszem és a kapcsos tortaforma széléhez nyomkodom, úgy, hogy kb 3 cm-es pereme legyen. A tészta alját villával megszurkálom.

200 C fokra előmelegített sütőbe teszem és kb 10 percig sütöm.

Közben a túrót kikeverem  a cukorral, hozzáadom a citromlevet a keményítőt és a 4 tojás sárgáját.

A tejszínt kemény habbá verem,  belekeverem a túrós masszába, a 4 tojás fehérjéből, szintén kemény habot verek, és ezt is hozzáadom a túrós töltelékhez.

Az elősütött tésztára halmozom a tölteléket és 180 fokosra előmelegített sütőben további 60 percig sütöm, amikor kész, kikapcsolom a sütőt, de még 20 percig benn hagyom hülni a  félig nyiott sütőajtónál.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!