Mindig nagy gondban vagyok a vasárnapi ebéddel, most újítani akartam, hogy ne mindig a jó kis zsírban sült rántott csirke legyen. Így keresgélni kezdtem a szakácskönyveimben, fő szempont, hogy gyorsan elkészüljön és ne kelljen vele sokat vesződni, így találtam rá erre a finomságra Tóthné Pánya Mariann Házi ételek című könyvében. Ezt a receptet most próbáltam ki először, de nem utoljára. A végeredmény isteni finom lett, ahogy a sajt finoman ráolvadva körbevonja a tejszínnel átitatott puha húst 🙂
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 3 dl főző tejszín
- 1 tk só,
- 1/2 tk őrölt bors
Elkészítés:
- A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, kiklopfoltam, sóztam és kissé megborsoztam mindkét oldalát. Addig hagytam állni, míg a többit elkészítettem.
- A 4 tojást egy tálba ütöttem, két csipet sóval megsóztam és felvertem.
- A sajtot egy másik tálba lereszeltem.
- Kimértem a lisztet egy tányérba.
- Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
- Majd mintha paníroznám a hús szeleteket, először lisztbe, aztán a tojásba, majd a sajtba forgattam mindkét oldalát és így fektettem egy tepsibe egymás mellé őket.
- Leöntöttem a 3 dl tejszínnel.
- A tepsit lefedtem alufóliával és betettem így sülni kb 35 percre, ez idő leteltével levettem a az alufóliát róla és még egy 10 percig sütöttem, hogy a sajt szépen rápiruljon.
- Uborka salátával és párolt rizzsel tálaltam.
Kommentek