A három nővér konyhája

Tejszínes csirkemell sajtkéregben

IMG_20160410_130700

Mindig nagy gondban vagyok a vasárnapi ebéddel, most újítani akartam, hogy ne mindig a jó kis zsírban sült rántott csirke legyen. Így keresgélni kezdtem a szakácskönyveimben, fő szempont, hogy gyorsan elkészüljön és ne kelljen vele sokat vesződni, így találtam rá erre a finomságra Tóthné Pánya Mariann Házi ételek című könyvében. Ezt a receptet most próbáltam ki először, de nem utoljára. A végeredmény isteni finom lett, ahogy a sajt finoman ráolvadva körbevonja a tejszínnel átitatott puha húst 🙂

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl főző tejszín
  • 1 tk só, 
  • 1/2 tk őrölt bors

Elkészítés:

  • A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, kiklopfoltam, sóztam és kissé megborsoztam mindkét oldalát. Addig hagytam állni, míg a többit elkészítettem.
  • A 4 tojást egy tálba ütöttem, két csipet sóval megsóztam és felvertem.
  • A sajtot egy másik tálba lereszeltem.
  • Kimértem a lisztet egy tányérba.
  • Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra.
  • Majd mintha paníroznám a hús szeleteket, először lisztbe, aztán a tojásba, majd a sajtba forgattam mindkét oldalát és így fektettem egy tepsibe egymás mellé őket.
  • Leöntöttem a 3 dl tejszínnel.
  • A tepsit lefedtem alufóliával és betettem így sülni kb 35 percre, ez idő leteltével levettem a az alufóliát róla és még egy 10 percig sütöttem, hogy a sajt szépen rápiruljon.
  • Uborka salátával és párolt rizzsel tálaltam.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!