A három nővér konyhája

Görög pecsenye

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam, sokszor megcsináltam már, mert gyorsan összeállítható, finom egytálétel. A sütési idő kb 60 perc, de ez idő alatt csinálhatunk egy finom sütit. Képet még nem sikerült róla készíteni, de legközelebb, ha csinálom lefotózom 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 4 nagy krumpli
  • 4 alma
  • 4 szelet hússzelet (kikloppfolva)
  • 2 dl rizs
  • 2 kis doboz tejföl
  • kevés olaj, vagy zsír

Elkészítése:

Egy nagy méretű jénai tálat kizsírozok, az aljára kerül a hagyma kockára aprítva. Erre kerül rá két krumpli felszeletelve, sóval megszórom. Ezután két vékony szelet húst terítek rá, melyet szintén megsózok. Erre jön a rizs fele és két alma.2 dl vizet öntök rá, majd az egyik doboz tejfölt rásimítom. A sorrendet követve ugyanezt mégegyszer megismétlem. A jénai tálat lefedem és 1 órát sütöm, majd fedő nélkül pirosra sütöm a tetejét.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!