Ezt a receptet még anyukámtól tanultam, sokszor megcsináltam már, mert gyorsan összeállítható, finom egytálétel. A sütési idő kb 60 perc, de ez idő alatt csinálhatunk egy finom sütit. Képet még nem sikerült róla készíteni, de legközelebb, ha csinálom lefotózom 🙂
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 4 nagy krumpli
- 4 alma
- 4 szelet hússzelet (kikloppfolva)
- 2 dl rizs
- 2 kis doboz tejföl
- só
- kevés olaj, vagy zsír
Elkészítése:
Egy nagy méretű jénai tálat kizsírozok, az aljára kerül a hagyma kockára aprítva. Erre kerül rá két krumpli felszeletelve, sóval megszórom. Ezután két vékony szelet húst terítek rá, melyet szintén megsózok. Erre jön a rizs fele és két alma.2 dl vizet öntök rá, majd az egyik doboz tejfölt rásimítom. A sorrendet követve ugyanezt mégegyszer megismétlem. A jénai tálat lefedem és 1 órát sütöm, majd fedő nélkül pirosra sütöm a tetejét.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: